tarieven en vergoedingen

Om uw psychotherapie door de verzekering te laten vergoeden, heeft u een verwijzing van de huisarts nodig.

Als uw eigen risico van dit jaar nog niet aangesproken is, dan moet u dat bedrag zelf betalen. Er is een verplicht eigen risico van €385,-, maar dat kan u ook verhoogd hebben.

Omdat ik ervoor kies geen contracten met verzekeraars te hebben, krijgen alleen mensen met een volledige restitutie-verzekering de gehele behandeling vergoed. Als u een behandeling bij mij overweegt, dan kunt u het beste een volledige restitutie-verzekering hebben.

Op deze pagina vindt u een lijst met verzekeringen, die in 2023 een behandeling bij mij volledig vergoeden. Als uw verzekering niet in de lijst staat, dan kunt u in het overzicht van de contractvrije psycholoog zien hoe de verzekeringen in 2023 behandelingen bij mij vergoeden. Als u in 2022 een restitutie verzekering had bij VGZ (=ook Unive, United Consumers, Zekur, UMC, IZA IZZ, Zorgzaam), dan is er een overgangsregeling.

Een aanvullende verzekering heeft geen invloed op de hoogte van de vergoeding voor psychotherapie.

Verder heeft u als u in december uw verzekering opzegt, de hele maand januari om een nieuwe verzekering af te sluiten.

Het is door alle regels best ingewikkeld om te weten wat door de verzekering wordt vergoed. U kunt ook de verzekering bellen om te vragen hoe zij een behandeling bij mij vergoeden. Noem daarbij mijn BIG registratienummer 89059928716 (landelijk register van hulpverleners) en de praktijk AGB code 94055484.

Dat ik geen contracten heb, kan van invloed zijn op de vergoeding. Ik heb ervoor gekozen om geen contracten met zorgverzekeraars af te sluiten om de zorgverzekeraars geen inhoudelijke invloed op mijn werk te laten hebben. Net als mijn collega's mèt contracten voldoe ik aan alle wettelijke voorwaarden en inhoudelijke kwaliteitseisen. Het enige verschil is dat ik de zorgverzekeraar niet mee laat beslissen in mijn praktijkvoering, aangezien hun belang een financiële is en zij geen inhoudelijk specialist zijn. De inhoudelijke toetsing van mijn praktijk gebeurt door de beroepsvereniging, de LVVP. Voor meer informatie over contractvrij werken verwijs ik u naar de website van contractvrijepsycholoog.nl

Maandelijks zal er een rekening gestuurd worden naar u of uw verzekering, met daarin de reële tijd van onze gesprekken.

De kosten voor de behandeling zijn landelijke vastgesteld door het NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) en worden volgens het door de overheid vastgestelde ZPM (Zorg Prestatie Model) gedeclareerd. Om je een idee te geven; 60 min therapie kost €176,30. Bij de hierboven genoemde verzekeringen wordt dat volledig vergoed (minus je eigen risico, dat je altijd zelf moet betalen).

 Mijn behandeling wordt in 2023 volledig 
vergoed door:
Aevitae - Eucare restitutie (vooraf machtiging nodig)
ASR - eigen keuze 
AON - exclusief
CZ - zorgkeuzepolis (later dit jaar machtiging nodig)
IZZ - zorgkeuzepolis (later dit jaar machtiging nodig)
Menzis - basis vrij
Stad Holland - basisverzekering
Zilveren Kruis Achmea - basis exclusief