tarieven en vergoedingen

Psychotherapie wordt door de zorgverzekering vergoed vanuit het basispakket. U heeft dan wel een verwijzing van de huisarts of een andere arts nodig.

Eerst wordt uw eigen risico van € 385,- aangesproken. Daarna hangt het af van de manier waarop u verzekerd bent, of u het volledige bedrag vergoed krijgt (bij een restitutieverzekering) of dat u een deel zelf moet betalen.

Om te weten hoe een behandeling bij mij vergoed wordt, kunt u kijken in het overzicht van de vergoedingen voor mij als contractvrije psycholoog. Om het overzicht te vergroten, kunt u op de rechter bovenhoek klikken.

Ook kunt u uw verzekering bellen om te vragen hoe de vergoeding voor u geregeld is. Noem daarbij mijn BIG registratienummer 89059928716 (landelijk register van hulpverleners) en de praktijk AGB code 94055484.

Als u per 1 januari van het nieuwe jaar een restitutie verzekering afsluit (kost vaak maar enkele euro's per maand meer), dan kunnen we samen kijken hoe we de periode daarvoor financieel kunnen oplossen.

Ik heb ervoor gekozen om geen contracten met zorgverzekeraars af te sluiten, om de zorgverzekeraars geen inhoudelijke invloed op mijn werk te laten hebben. Net als mijn collega's mèt contracten voldoe ik aan alle wettelijke voorwaarden en inhoudelijke kwaliteitseisen. Het enige verschil is dat ik de zorgverzekeraar niet mee laat beslissen in hoe ik mijn praktijk voer, aangezien hun belang een financiële is en zij geen inhoudelijk specialist zijn. Voor meer informatie over contractvrij werken verwijs ik u naar de website van contractvrijepsycholoog.nl

U kunt er ook voor kiezen om geen informatie naar de verzekering te sturen en de behandeling zelf te betalen. U betaald dan € 80,-- per individuele sessie.